Folkrätts-
bevakningen

USA-
imperialismen

 

2007

Den 5 mars 2007 fanns i tidningen The New Yorker en lång artikel, The redirection, av den kände journalisten Seymour Hersh om en ny amerikansk strategi i Mellanöstern. Utdrag:

[...] För att underminera Iran har ... Bush-administrationen beslutat att ... ändra prioriteringarna i Mellanöstern. ... USA har också deltagit i dolda operationer riktade mot Iran och dess allierade Syrien.

[...] Men en del av det centrala i omställningen är inte offentligt. De dolda operationerna har hållits hemliga, i några fall, genom att lämna utförandet eller finansieringen till saudierna, eller genom att finna andra sätt att komma runt kongressens godkännande ...

Alltså, redan år 2007 hade USA deltagit i dolda operationer riktade mot ... Syrien. USA:s planer har funnits länge, och vi ser här också hur Saudiarabien kommer in i bilden.

Om du följer länken, så observera att när du har läst och rullat ner, så kan det hända att du bara har läst den första sidan av nio. I så fall måste du klicka nere till höger för att komma vidare.