TillbakaSamtalsöppnare på bussen

Info om FN-konventionen
Hur beställer jag korten?

− Här får du, säger du till personen som sitter bredvid dig i bussen. Du visar två kort, vänder på dem och visar mottagare.


Bild kort 1 framsida Bild kort 1 baksida

Bild kort 2 framsida Bild kort 2 baksida

Bilderna kommer från Harriet Johansson Otterloo, som startade ett projekt för att göra dockor från hela världen. Mer än tusen dockor, med budskap till världens ledare, visades på Världskulturmuseet i Göteborg till och med 6 januari 2018. Sedan skulle de skickas till FN i New York och sedan lämnas till barn i flyktingläger.

Kortens texter har skrivits av Marilyn Barden, och korten beställs från henne.

Berätta att korten är till statsminister Stefan Löfven och utrikesminister Margot Wallström. De handlar om överenskommelsen om förbud mot kärnvapen som röstades fram i FN av 122 länder, däribland Sverige, 7 juli 2017. Vad som återstår är att Sverige skriver under i FN i New York, och att sedan Sveriges riksdag godkänner överenskommelsen.

Berätta hur kända Nato-sympatisörer har uttalat sig mot att Sverige skriver under överenskommelsen. Orsaken är att om Sverige skriver under så kan det bli omöjligt att gå med i Nato.

Dagens Nyheter hade den 31 augusti 2017 en ledare med rubriken Ge Wallström skrivförbud. Samma dag kom ett pressmeddelande från Centerpartiet: Vi skriver inte under avtal som hotar Sveriges säkerhet. I GP 1 september gick Moderaternas utrikespolitiska och försvarspolitiska talespersoner emot att skriva på kärnvapenförbudet.

Regeringen försöker flytta undan frågan till efter valet med hjälp av en utredning som då ska bli klar. Vi, däremot, kräver naturligtvis att Sverige ska skriva under nu. Dessa kort sänds nu till regeringen för att de ska förstå att det finns en opinion för underskrift.

På korten står bland annat: Skriv under FN:s konvention mot kärnvapen NU! Svik inte oss! 9 av 10 svenskar vill att Sverige skriver under konventionen.

Förklara för din medpassagerare att han eller hon kan skriva dit sitt namn på korten, sätta på frimärken och posta.


Info om FN-konventionen

Du kan beställa kort och sedan alltid ha några i fickan.

Hur beställer jag korten?

Kortens texter har skrivits av Marilyn Barden, och korten beställs från henne.

De kostar 1 kr./st. och säljs i minsta antal av 50 ex. De skickas till dig portofritt. Du beställer genom att Swisha pengar till Marilyns Swish-nummer 0739 605 360. På meddelandefältet skriver du ditt namn och postadress och antal kort du vill ha. T.ex. 25 Margot/40 Stefan = 65 kr. eller 100 kort till bägge = 200 kr. o.s.v.

Har du inget Swish-konto ring Marilyn 0739 605 360 så ordnar hon det på annat sätt.


Tillbaka