Folkrätts-
bevakningen

Nyheter och kommentarer

 

1 januari 2018

Syrien januari 2018

Bild karta Syrien

Karta från Wikipedia

Längst upp och mitt i bilden korsar floden Eufrat Syriens gräns, och den flyter sedan i sydostlig riktning innan den åter korsar gränsen och lämnar Syrien på väg in i Irak.

Där i Syriens nordöstra hörn, ovanför Eufrat, finns nu USA:s militär. De officiella siffrorna är 503 soldater, men en general råkade säga till reportrar något över 4 000. Det kanske är de sanna siffrorna. Turkiet offentliggjorde var USA-baser finns i Syrien, och därmed vet vi att de är tio stycken.

USA har ingen rätt att finnas i Syrien, men de etablerade sig där under påståendet att de skulle bekämpa terrorismen. Syriens regering godkänner inte deras närvaro.

Brittiska BBC News berättade 13 november 2017 hur USA-koalitionen hjälpte IS att fly från staden Raqqa.
http://www.bbc.co.uk/news/resources/idt-sh/raqqas_dirty_secret
Mellanrum är understreck.

Mer om detta hos Global Research 27 november. Det fanns många utlänningar bland de flyende, vilket pekar på ett noggrant organiserat rekryterings- och utbildningsprogram.
https://www.globalresearch.ca/the-raqqa-exodus-the-us-coalitions-secret-deal-to-allow-isis-daesh-terrorists-to-escape/5620328

Läs också en artikel hos Global Research 16 december om hur avancerade vapen fördes från USA till terroristerna i Syrien, Weapons Went from the CIA to ISIS in Less Than Two Months.
https://www.globalresearch.ca/weapons-went-from-the-cia-to-isis-in-less-than-two-months/5622976

USA:s så kallade terroristbekämpning har varit en bluff.

IS i Syrien är nu besegrad, och därmed lämnar en stor del av Rysslands militär Syrien. Ryssland finns i Syrien enligt syriskt önskemål och har lovat att komma tillbaka om det behövs. En flygbas och en flottbas finns kvar.

Hos Syria Solidarity Movement fanns 22 december artikeln US Coalition Out of Syria Now!
http://www.syriasolidaritymovement.org/2017/12/22/us-coalition-out-of-syria-now/

Hos Strategic Culture Foundation fanns 29 december artikeln All Is Not Quiet on the Syrian Front: US to Launch Another War. Där berättas om hur USA 2018 kommer att sända avancerade vapen till Syrien. Detta är öppet och finns med i den budget som president Trump skrev under 12 december.
https://www.strategic-culture.org/pview/2017/12/29/all-not-quiet-on-syrian-front-us-launch-another-war.html